Guide til de 3 bedste italienske restauranter i Aarhus

Der findes utroligt mange lækre spisesteder i Aarhus, så det kan være svært at finde perlerne blandt alle mulighederne. Derfor har vi været ude at smage os frem på både pizza, pasta, antipasti, desserter og vine, så vi kan komme med de bedste bud på Aarhus’ bedste italienske restauranter. De er bedømt ud fra et pointsystem, så vi har her på kontoret først afsløret vores pointafgivning efter alle besøgene, så man ikke kan påvirke hinanden. Det er selvfølgelig bedømt efter de mest kvalificerede smagsløg, vi kunne mønstre her på arbejdspladsen. Så måske de genkender en af dine egne favoritter, eller også får du mulighed for at smage på nogle nye dele af Italien i denne lille guide.

Restaurant Martino

En klar italiensk favorit kom vi frem til. De bedste klassiske, italienske retter med et nordisk touch. Det fungerer bare og så er det en restaurant i Aarhus, der ligger meget centralt, så den er nem at tilgå. Her er der både mulighed for at købe lækre treretters menuer med vin og det hele, eller kig forbi til en lækker pizza fra deres stenovn. Vi anbefaler især at prøve deres allerede sammensatte treretters menu, som er utroligt godt i både smag og sammensætning hertil kan der også vælges en lækker vinmenu, som komplimenterer maden helt perfekt.

La Trattoria

Alt fra skinke og pølse til ost og salat ligger klar til inspektion i køledisken. Ved hver pizza eller pasta bliver delikatesserne frisk skåret på en pålægsmaskine, og man kan følge med i tilberedning af retten fra start til slut. Og så skulle man tro, at det var en dyr fornøjelse, men nej – tværtimod. La Trattoria er placeret midt på Frederiks Allé, så den er nem at komme til både fra Aarhus C og Frederiksberg.

Grappa

Helt nede ved åen i Aarhus Centrum finder du denne italienske perle. Om du er til morgenmad, frokost eller aftensmad så står de klar med alt fra morgenpizzaer til lækker secondi. Grappa er selv for en restaurant nær åen i stand til at servere mad af yderst høj kvalitet til meget fair priser. Maden er symboliseret ved at være klassisk italiensk og meget enkelt. Til maden tilbyder de desuden også et stort udvalg af vine, da de bryster sig for at være en vinbar også. Så der er altså rigeligt at vælge i mellem både i vin- og madmenuen.