Lær at drikke vin

For nogen kan det være svært at komme i gang med at drikke vin. Det er ofte en social drik, der især sydpå har vundet frem som en fast del af aftensmåltidet.  Ofte nydes et glas vin en varm sommeraften med en lækker anretning og lidt god musik. Dog kan det være svært at drikke den syrlige klassiker, som så mange holder af. Vi har her samlet de bedste råd til at komme i gang med at drikke vin. Det er naturligvis ikke noget, der er et must for at hygge sig, men hvis du ønsker at lære at drikke det, så læs med her.

Små tåre ad gangen

Det er vigtigt, at man ikke bare hælder vinen i sig i et forsøg på at vænne sig til smagen. Det er i stedet vigtigt at smage sig frem. Prøv lidt af en rosé, en hvidvin eller rødvin for lige så stille at vænne sig til smagen. Undersøg også, hvad du kommer i munden. Ved at vide, hvilke noter du smager på, gør du det faktisk nemmere for hjernen at vænne sig til smagen.

Desuden hører det sig også til, at vin går godt til maden. Så i stedet for at forsøge at drikke den rent, kan det være en god idé at komplimentere med mad til. Vælg derfor en vin, der også passer til maden. Det kan du ofte enten læse direkte på flasken eller slå den op på nettet. Så kan du finde det rette match og gøre det lettere for dig at holde af smagen.

Vælg de gode vine

Det er heller ikke helt ligegyldigt, hvilken vin du vælger. Det er nemlig vigtigt, at det ikke er den første og billigste rødvin fra supermarkedet, men i stedet en god rødvin, som du starter ud med. Det skyldes, at der kan være stor forskel på de to. Derfor vil du på nettet finde en rette guides til, hvad der er den rette vin for dig. En af de første, der helt sikkert vil dukke op, er cerro do santo dop douro reserva 2015.

Find din smag

Der kan være stor forskel på vinene inden for de forskellige typer, men der er endnu større forskel på de forskellige typer vin. En rødvin er typisk meget dyb og tung, mens både hvidvin og rosévin er mere frisk og let i det. Så det er altså bare at få prøvesmagt en masse forskellige vine inden, at du kaster dig over din favorit.