Tre gode grunde til at tage et år i udlandet

Rigtigt mange studerende vælger at tage et semester eller to i udlandet alt efter, hvad der er tilladt for deres studie. Og netop dette afbræk i studiebyen og en tur til udlandet kan være meget sundt for de fleste. Herunder har vi samlet tre grunde til, at du skal søge et år i udlandet, hvis du har muligheden. Husk, at du altid kan forhøre dig ved den internationale afdeling på din skole om mulighederne for at komme afsted ud i verden.

1.  Oplev nye kulturer

At komme ud at studere i udlandet er en helt unik mulighed for at komme tæt på kulturen i landet. Én ting er at leve der som turist, men noget helt andet er at opleve landet på første hånd. Her kan man nemlig komme helt under huden på, hvordan det er at have en hverdag. Du kan tage en kultur langt fra vores egen i Danmark, eller prøve at finde forskellene i et europæisk land. Så det er bare at kigge på, om du er klar til de større eller mindre eventyr, pakke tasken og så tage af sted med en masse gå på mod og nysgerrighed.

2.  Få et internationalt netværk

Når du først kommer afsted, så er du helt sikkert ikke den eneste. Langt de fleste universiteter har rigtigt mange forskellige nationaliteter og har også fokus på diversiteten. Derfor kommer du til at møde folk fra langt de fleste kontinenter i verden og hører historier derfra. I fremtiden kan det være en rigtig god idé at have dette brede netværk, hvis man ønsker at søge arbejde uden for landets grænser. Så udnyt endelig, at du kan komme så tæt på folk fra din egen branche, fordi det altså kan komme dig til gode i fremtiden.

3.  Det ser godt ud på CV’et

Man kan ikke komme uden om, at det er godt for CV’et at tage på udlandsophold eller udveksling. Det skyldes, at det viser, at du er initiativrig og opsøgende over for udfordringer. Så lige meget, om du skal søge job ved den lokal tømrer Brabrand eller et stort og velrenommeret brand i udlandet, så kan det virkelig komme dig til gode. Så sørg endelig også med at skilte for din rejse på LinkedIn, så du kan vise kommende arbejdsgivere, at du gerne drager til det store udland for at følge dine drømme. Nu er du klar til at komme afsted.